Fred Olsen Windcarrier - ”In the safe zone”

Bilde1.png

Fred Olsen Windcarrier er en stor og viktig leverandør og installatør av vindmøller til havs. Dette arbeidet utføres via deres spesialbygde båter, Brave Tern, Bold Tern og Blue Tern. Siden arbeid om bord er forbundet med sikkerhetsrisiko, er HMS-onboarding viktig.

For å automatisere og effektivisere opplæringen, ville Fred Olsen Windcarrier gi målgruppen et nettbrett med ferdiginstallert opplæringsprogram som de skal gjennomføre på båten før de starter arbeidet. Programmet ble gitt navnet ”In the safe zone”.

Oppdragsgiver ønsket et HMS program som ikke var standard e-læring, og siden flere skulle gjennomføre det samtidig på nettbrett mens de satt ved siden av hverandre, var det også viktig at opplæringen kunne gjennomføres uten lyd.

Bilde1sdcf.png

Vi lagde et program i såkalt parallax-design, hvilket betyr at brukeren scroller fremover i programmet, mens innholdet legger seg i to lag. Dette gir en god brukeropplevelse, samtidig som læringsinnholdet formidles svært effektivt. Blant annet lærer man riktig bruk av verneutstyr ved å scrolle riktig utstyr på en av arbeiderne. I tillegg til selve programmet, lagde vi et skreddersydd mini-LMS for enkel innlogging og målrettet rapportering. Når brukeren har gjennomført programmet, blir han tildelt aksess til å jobbe.

Tilbakemeldingene har så langt vært strålende. Dette er et utdrag fra en e-post fra Jan Fredrik Platou, vår oppdragsgiver, som også har vært en av de mest brukte instruktørene frem til nå:

Jeg er nettopp tilbake fra to dager om bord med implementering av den nye app-løsningen. Vil bare formidle til dere at det har gått veldig bra. Det fungerte som det skulle. Meget godt mottatt ute – «proft!» gikk igjen som kommentar.

Tusen, tusen takk for et meget vel gjennomført prosjekt!!! Levert on time- on budget, det er ikke hver dag når det gjelder IT-løsninger!

Jan Fredrik Platou, Fred. Olsen Windcarrier

In the safe zone tar for seg følgende moduler:

 • Personal Protective Equipment (PPE)

 • Where can you move on board?

 • Stop work – policy

 • Observation Card

 • Risk awareness

 • Take 2

 • Safety rules

 • Most common causes of injuries

 • Hot works

 • Working at heights

 • Dropped objects

 • Chemicals handling

 • Staying on board

 • If something happens - alarms

 • Emergencies