European Athletics - ”I Run Clean”

I Run Clean er antidopingkampanjen til det europeiske friidrettsforbundet. Vi har vært så heldige å få lage det interaktive opplæringsprogrammet som alle deltakere i EM må gjennomføre for å få startlisensen sin.

Opplæringsprogrammet er banebrytende i sin form og har fått strålende tilbakemeldinger fra brukerne. Målgruppen er unge atleter over hele Europa i alderen 15 – 40 år. Mobiltelefonen er den primære flaten for dette programmet, selv om det kjører fra alle enheter.

Opplæringsprogrammet tar for seg alt fra verdier og holdninger til WADA’s regelverk. Men sannheten er at det er vanskelig å endre holdninger. De som har bestemt seg for å dope seg, vil gjøre det uansett og de som har tatt et klart standpunkt mot doping vil uansett aldri dope seg. Derfor er det de i midten, de lettpåvirkelige unge som er primærmålgruppen for dette programmet.

Bilde1.png
Bilde12.png

Vil oppleve opplæringsprogrammet?

Registrer deg som bruker på
www.irunclean.org

Det unike med I Run Clean er metoden for å jobbe med holdninger og verdier. I Modulen ”Making good decisions” lager hver utøver sin egen “virtual self”, hvor de definerer sine egne verdier og velger en avatar. Avataren kan enten være en fiktiv atlet eller et bilde av seg selv.

Bilde13.png
Bilde14.png

Verdiene man velger kan enten plukkes fra en liste eller skrives inn. Når man har valgt de tre verdiene som står en selv nærmest kan man ta bilde av seg selv eller velge avataren.

Bilde15.png
Bilde16.png
Bilde17.png

Da har man skapt sin egen virtuelle profil, eller merkevareuttrykk. Den virtuelle profilen vil dukke opp videre i programmet og spesielt i dilemmasituasjoner hvor man må foreta valg. I dette eksempelet blir man utsatt for en skade og fristet til å ta medikamenter for å komme raskere tilbake.

Bilde18.png

Hva sier egentlig din virtuelle selv/ merkevare om dette. Hva vil du gjøre nå, basert på hvem du er? Hvilke verdier følger du/ bryter du ved å handle på en bestemt måte?

Bilde19.png
Bilde20.png

Det å jobbe med verdier på denne måten er noe enhver virksomhet burde gjøre. Ja, man har gjerne valgt 3-4 verdier som alle må forholde seg til, men denne metoden muliggjør at hver medarbeider kan få sette egne ord på hva hver verdi betyr for meg. Da vil verdiene gi mening, slik verdier skal gjøre.

I Run Clean er også et opplæringsprogram med tett integrasjon med sosiale medier. Utøverne deler sine virtuelle profiler og diplomer på Instagram, Facebook og Snapchat. På denne måten sprer de det gode budskapet, er gode forbilder og rekrutterer andre til å gjennomføre opplæringen. Dette er også noe enhver virksomhet burde gjøre, gjerne på egne interne sosiale plattformer.

Bilde21.png
Bilde22.png