Nordic Choice Hotels – Operation penguin

Bilde1.png

Nordic Choice Hotels er svært opptatt av å ta vare på miljøet. Derfor har de i flere år hatt et prosjekt som heter Operation Penguin. Målet med Penguin er å sørge for at hver enkelt medarbeider på hotell har et forhold til hvordan de kan bidra.

I 2012 laget vi et standard e-læringsprogram på Penguin, men nå ønsket Nordic Choice et spill. Spillet lærer opp målgruppen i hva som påvirker miljøet og hvordan de kan redusere skaden. Det handler om å identifisere miljøtruslene og erstatte dem med bedre løsninger.

Spillet vi har laget fungerer utmerket både på mobil og desktop, her kan de navigere seg rundt i resepsjon, hotellrom, restaurant etc. ved å bevege på telefonen, inspirert av Pokemon Go.

Karakteren man styrer rundt er Petter Penguin, som jo selvfølgelig har Petter Stordalens entusiastiske stemme.

Bilde13.png
Bilde12.png

Gjennom telefonen skal man identifisere miljøtrusler, lære om dem og erstatte det med bedre løsninger. Etter hvert som man foretar valg, får man poeng. Det er også mulig å få bonuspoeng, men da må du vite” how to hack” og du må finne skjulte verdener.

Bilde16.png

 Den totale score vises i en high-score liste og Nordic Choice Hotels vil premiere vinnere på deres årlige vinterkonferanse.

Dette spillet er meget relevant, fordi det handler en del om grunnleggende kompetanse. I tillegg bruker det moderne teknologi på en enkel og lettfattelig måte.